N Y Ps Hemsida >>>                            <<< >>>

Att få en sjukdom som Parkinson kan förändra mycket i livet, särskilt om du är i yrkesverksam ålder. Det är ett tungt besked för alla berörda, även om reaktionerna kan vara väldigt olika. Vanliga känslor, både för den som är sjuk och de anhöriga, kan vara en blandning av sorg, ilska, förvirring, frustration och hopplöshet.

Med rätt behandling och regelbunden rehabilitering kan du leva som tidigare i många år. Eftersom sjukdomen varierar mycket mellan olika individer är det viktigt att se hur just din variant utvecklas. Ett antal effektiva mediciner finns och kan kombineras på en mängd sätt för att uppnå bästa effekt.

Det verkar som att de som insjuknar tidigt uppvisar en långsammare utveckling i sin sjukdom jämfört med de som får sjukdomen senare i livet.

NYP – Nätverket för personer i Yrkesverksam ålder med Parkinson ingår i ParkinsonFörbundet och arbetar med frågor som är intressanta för dig som fått Parkinsons sjukdom innan 65 år. Nätverket NYP vill skapa kontaktmöjligheter för dig som fått Parkinson i yngre år. Vårt mål är att göra sjukdomen lättare att hantera. NYP ordnar lokala träffar samt konferenser för deltagare från hela landet. Kontaktpersoner för nätverket finns över hela landet och kontaktuppgifter till någon nära dig når du på länken
nedan.

Kontaktpersoner >>>

NYP på Forumet

 

 

 

Young-parkinson

Shaking Generation

   Nätverket för personer i Yrkesverksam ålder med Parkinson finns på Facebook

Textruta: ParkinsonFörbundet
NYP - Nätverket för personer i Yrkesverksam ålder med Parkinson på facebook

Till första sidan           |upp|                           <<<                            >>>                                                                                                Webbmaster